Hiilivoimala

Pori-tieto - vapaa sanakirja Porista
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hiilivoimalat ilmakuvassa.

Meri-Porin hiilivoimalat sijaitsevat Tahkoluodon kaupunginosassa Meri-Porissa. Voimaloiden käyttöaste on nykyään matala koska hiilivoima ei kaupallisesti ole kovin kilpailukykyistä. Hiilivoimaloiden tuottama energia on kuitenkin tarpeen, varsinkin kylminä talvikuukausina.

Meri-Porin voimala

  • Meri-Porin voimala on valmistunut vuonna 1993 ja laitos aloitti tuotantotoiminnan vuonna 1994. Laitoksen tuotto on 560 MW. Voimala on Fortumin (55 % osuus) sekä Teollisuuden Voiman (45% osuus) omistuksessa. Meri-Porin hiililauhdelaitos on ns. ylikriittinen voimalaitos, mikä tarkoittaa sitä, että laitoksen höyry on kattilan jälkeen ylikriittisessä tilassa. Laitoksen hyötysuhde on korkeampi kuin tavallisilla lauhdutusvoimalaitoksilla. Laitoksella on myös käytössä tehokas typpioksidipäästöjen vähentämistekniikka.

Tahkoluodon voimala

  • Tahkoluodon hiilivoimalayksikkö valmistui vuonna 1976 ja sen teho oli 220 MW. Vuonna 1995 sen teho nostettiin 245 MW:iin. Tahkoluodon voimala on Pohjolan Voiman omistuksessa. Voimalaitos modernisoitiin viimeksi vuonna 2005.
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Pori-tietoa laajentamalla artikkelia.